18 maj 2019
15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: IFK Holmsund - Ohtana/Aapua FF

På en svårspelad Kamratvallen inleder OAFF bäst och i den 7:e minuten avlossar Petri Ritatörmä en riktig kanon från 20 meter men skottet styrs till hörna. Fem minuter senare kommer Holmsunds första läge som tvingar Felle till en utmärkt parad. OA är spelförande dom första 25 minuterna och i den 23:e minuten kommer Johannes Pekkari fram inne i straffområdet men på skottet gör Holmsunds målvakt en högklassig räddning. Adam har lite senare ett skott i burgaveln efter en lång hörna. Sista 20 kommer Holmsund alltmer och i den 36:e minuten är man igenom men en fint utrusande Felle klarar till hörna. Halvlekens sista chans får John Kalla när han från ca 10 meter sätter skottet över ribban. Vi går till paus med 0-0 vilket är ganska rättvist, chansmässigt jämnt, spelmässigt plus för OA.

Andra halvlek inleds med ett Holmsundläge där skottet går utanför. Matchen går därefter ner i tempo mycket beroende på två skador där det tog tid att få igång spelet. I den 75:e minuten är man beredd att notera ledningsmålet för Holmsund när ett inspel från Holmsund går förbi våra backar men också siste anfallaren missar när han slår hål i luften. Minuten senare skjuter man mitt på Felle ur bra läge och strax efteråt på ett inspel sätter man bollen utanför stolpen. Sista kvarten blir spelet tufft och irriterat men inga större chanser skapas utan matchen slutar 0-0.

Sett över hela matchen måste vi vara väldigt nöjda med oavgjort. OAFF startade bra i första, tappade i slutdelen av halvleken. Andra halvleken går chansmässigt helt till Holmsund som även dominerade spelmässigt. I ett försvar som håller sin tredje raka nolla är Felle helt magnifik i målet. I backlinjen som var mycket bra går extraplussen till Elias Ylipää och Kotten Ylipää. På mittfältet fick vi slita ont och där plussar vi för John Kalla. Anfallsmässigt hade vi det tufft mot ett försvar som var mycket duktiga i luftduellerna. I Holmsund går plussen till backlinjens Grant Michels och offensivt var Jonas Nilsson den främste. Domare Thilip Nadarajah var utmärkt i 75 minuter men tappade sista kvarten vilket gjorde spelarna alltmer irriterade,
Hörnor: 2-5. Gula kort: 1-2

Laget: Felle - Liam, Elias Y, Palo, Kotten . Petri (ut 77), John, Mäki, Joel - Borri, Adam
Ers: Johan P (in 77), Johannes P, Mattias S, Johan S